Při nehodě na Domažlicku zemřel polský řidič

Babylon (Domažlicko) - Jedenapadesátiletý Polák zemřel v noci na dnešek při nehodě u obce Babylon na Domažlicku. Na hlavním tahu k hraničnímu přechodu Folmava cizinec nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždějí ostré zatáčky dostal na mokré vozovce smyk. Vyjel mimo silnici a narazil do stromu, informovala domažlická policejní mluvčí Vladislava Čejková. Řidič zemřel, jeho o rok starší spolujezdec se lehce zranil.

Nehodou se policie dále zabývá, lékaři budou při nařízené pitvě mimo jiné zjišťovat, zda řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Případnou technickou závadu na cizincově vozidle Fiat by měl určit soudní znalec. Při nehodě vznikla na autě škoda 40 000 korun.

Do okolí Babylonu vyjížděli ve čtvrtek domažličtí policisté k několika nehodám, všechny se obešly bez zranění.

Asi půl hodiny po poledni v obci havaroval šestačtyřicetiletý Němec. Zřejmě příliš rychle projížděl ostrou zatáčku a na mokré vozovce dostal smyk. Auto vyjelo mimo silnici, narazilo do značky a skončilo v příkopu. Jen zhruba o čtvrt hodiny později na stejné silnici k hraničnímu přechodu havaroval nedaleko Babylonu dvacetiletý muž z Domažlic. I on jel podle policie rychle a při projíždění zatáčky dostal na mokré silnici smyk. Vyjel mimo vozovku a bočně narazil do stromu.

Za další tři hodiny se na silnici mezi hraničním přechodem Folmava a obcí Babylon bočně srazilo osobní auto řízené sedmasedmdesátiletým Němcem s nákladním automobilem. Cizinec přejížděl z pravého pruhu do levého a přehlédl nákladní vůz s návěsem.