Ředitel Městské policie Ostrava Jiří Veselý se zabil při nehodě

Ostrava - Ředitel Městské policie Ostrava Jiří Veselý se dnes dopoledne zabil při dopravní nehodě v Polsku. K tragické události došlo kolem 10:00 na dálnici A4 mezi městy Vratislav a Katowice u vesnice Lipowa. "Vůz značky Škoda Octavia sjel na 202. kilometru dálnice ve směru do Katowic mimo vozovku, převrátil se a narazil do viaduktu," řekla mluvčí polského policejního prezidia.

V automobilu jela osmatřicetiletá žena a muž. „“Třiapadesátiletý řidič zemřel na místě, jeho spolujezdkyně utrpěla otřes mozku a lehčí zranění. Lékaři ji již propustili z nemocnice," doplnila mluvčí.  

Primátor a velitel ostravských strážníků Petr Kajnar řekl, že je mu ztráty blízkého spolupracovníka nesmírně líto. „Byl to skvělý policista a určitě bude chybět,“ uvedl Kajnar.

Veselý nastoupil do funkce letos v červenci a minulý týden představil novou koncepci městské policie. Podle té mělo ve městě výrazně přibýt okrskářů, tedy lidí, kteří by měli trvale pod svým dohledem svěřený určitý úsek ve městě. Podstatně mělo ubýt také lidí ve vedoucích pozicích. Podle Kajnara chce město koncepci navrhovanou Veselým nadále prosazovat.

Před svým příchodem k ostravské městské policii vedl Veselý policejní školu v Holešově a řadu let působil také jako náměstek ředitele ostravské policie. O Veselém se v minulosti hovořilo také v souvislosti s incidentem, při kterém policejní rozbuška zranila dva mladé lidi. Veselý poslal policisty na soukromou akci předvádět zadržení nebezpečného pachatele. Jedna z použitých rozbušek ale explodovala v příliš těsné blízkosti přihlížejících diváků. Veselý však v této souvislosti nebyl z žádného trestného činu obviněn. Podle krajského státního zástupce Aloise Dlouhého měl Veselý ve své pravomoci policisty na akci poslat.

Vydáno pod