Na trase C nejezdilo ráno metro, pád pod soupravu nepřežil člověk

Praha - Provoz metra na trase C zastavil dnes ráno pád člověka pod vlakovou soupravu ve stanici Muzeum. Kvůli nehodě byl v ranní špičce více než hodinu zastaven provoz na trase C. Vlaky nejezdily od stanice Nádraží Holešovice po stanici Pražského povstání, uvedl mluvčí pražského dopravního podniku Ondřej Pečený.

„Muž utrpěl devastující zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí záchranky Jiřina Ernestová.

Z dosavadního policejního vyšetřování vyplynulo, že pravděpodobně šlo o sebevraždu, uvedla policejní mluvčí Eva Miklíková. Podle policejních informací skočil devětatřicetiletý muž pod kola vlakové soupravy přijíždějící ze směru Letňany a zůstal zaklíněn pod třetím vagonem.

Dopravní podnik zajistil v místě výluky náhradní autobusovou dopravu, ale i tak nehoda v době ranní přepravní špičky výrazně zkomplikovala cestování tisícům pasažérů.

Metro stálo od 8:12 do 9:23. V této době denně cestuje tímto úsekem podle Evy Dydové z pražského dopravního podniku v průměru přes 40 tisíc lidí.

Metro nejezdilo ze stejných důvodů i v neděli 19. října 2008 na trase A. Ve stanici Flora spáchal pravděpodobně sebevraždu osmadvacetiletý muž. Na hodinu tak byl přerušen provoz mezi stanicemi Želivského a Náměstí Míru.

Letos je to už pátý pád člověka do kolejiště v metru. V období leden až září letošního roku evidoval pražský dopravní podnik podle Dydové tři tyto případy, jeden z nich skončil smrtí. V roce 2007 došlo v metru k sedmi pádům do kolejiště a čtyři z nich byly smrtelné.