Brněnský student zemřel po pádu ze střechy kolejí

Brno - Pád ze střechy brněnských kolejí se stal osudným mladému studentovi. Podle policejních informací vystoupili dva mladíci společně na střechu kolejí Vysokého učení technického (VUT) v Brně, aby se pokochali výhledem na noční městské panorama. Jeden z nich ale podklouzl, spadl a později smrtelným zraněním podlehl.

Čtyřiadvacetiletého mladíka zlákal výhled ze střechy devítipodlažní budovy brněnských kolejí. Nahoře se pokusil vylézt na strojovnu výtahu. Tam ale nešťastně uklouzl. Při pádu se sice na okraji střechy zachytil hromosvodu, ten se však utrhl i s mladíkem a následoval tragický pád.

„Záchranáři nalezli mladého muže v bezvědomí s mnohočetnými poraněními,“ uvedla mluvčí záchranné služby. Chlapce prý ještě stabilizovali a převezli do brněnské Úrazové nemocnice. Po dvouhodinovém boji na operačním sále ale policie oznámila mladíkovu smrt.

Mluvčí Vysokého učení technického Jitka Vanýsková označila za vysoce pravděpodobné, že mrtvý mladík byl studentem Vysokého učení technického. „Bydlel na našich kolejích. Podrobnosti zatím neznáme, vyšetřuje to policie,“ uvedla Vanýsková.