V Českých Budějovicích nepojedou o víkendu trolejbusy

České Budějovice - Cestující městskou dopravou v Českých Budějovicích čeká o víkendu největší letošní výluka. Dopravní podnik města České Budějovice (DPMCB) nevypraví kvůli údržbě trolejí a rekonstrukci výhybek či křížení ani jeden trolejbus. Místo nich vyjedou do ulic autobusy, uvedl Radek Filip z DPMCB. Výluka začne už výjezdem nočních linek z pátku na sobotu. Náhradní spoje pojedou podle platných jízdních řádů.

Výluku podnik naplánoval na nadcházející víkend i kvůli tomu, že v neděli se skoro na celý den uzavře část Pražské třídy. Těžká technika bude totiž měnit plniče lahví ve stáčírně Budvaru, a okolí pivovaru bude proto neprůjezdné. Nejfrekventovanější výpadovka z města, konkrétně asi půl kilometru Pražské třídy, se zcela uzavře na 17 hodin. Trolejbusy by tak neměly kudy vyjet z nedaleké vozovny.

„Uzavírka silnice potrvá od 1:00 do 18:00 v úseku od ulice K. Světlé po ulici Nemanická,“ řekl mluvčí Budvaru Petr Samec. Objížďka pro veškerou dopravu povede obousměrně okolo pivovaru ulicemi K. Světlé, Kněžskodvorská, Antonína Trägra a Nemanická.

„Uzavírka Pražské třídy způsobí obousměrný odklon linek 2, 8 a 52. Ty dočasně pojedou ulicemi K. Světlé, A. Trägera, Nemanická a budou zastavovat ve všech zastávkách na objízdné trase. Ty budou nahrazovat zastávky Budvar, U Severní zastávky a Hřbitov, které se nachází v uzavřeném úseku,“ dodal Filip.