Ve východních Krkonoších budou zimní pneumatiky povinné

Trutnov - Zimní pneumatiky, nebo sněžné řetězy budou povinným vybavením řidičů, kteří pojedou do hlavních zimních středisek východních Krkonoš. Na příjezdových cestách do nejvyšších českých hor totiž bude od 1. listopadu do 30. dubna platit nová značka "Zimní výbava". Celkem silničáři novou značkou na Trutnovsku osadí jedenáct úseků silnic druhých a třetích tříd. Řekl to dnes mluvčí trutnovské policie.

Nová značka bude platit v úsecích z Mladých Buků do Pece pod Sněžkou, z Čisté přes Hofmanovy boudy do Janských Lázní, z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna, z Vrchlabí do Strážného a Lánova, z Vrchlabí do Benecka, z Temného Dolu na Pomezní Boudy a z Horního Maršova do Albeřic. Zimní výbavu budou muset mít i řidiči jedoucí z Bernartic do Bečkova, z Bohuslavic do Markoušovic a Velkých Svatoňovic, z Trutnova přes Babí do Žacléře a Královce a z Lampertic přes Křenov do Prkenného Dolu.

Silničáři značky instalují během listopadu. Pod značkou může být umístěna dodatková tabulka s uvedením odlišné doby platnosti. „Úseky označené novou značkou vybrali silničáři po konzultacích s policií a obcemi. Jedná se o úseky, které jsou v zimě obtížně sjízdné,“ uvedl mluvčí policie.

Řidiči, který nebude novou značku respektovat, hrozí bloková pokuta až do výše 2000 korun a ztráta jednoho bodu.