Policie chytla muže, který údajně brutálně znásilnil dvě ženy

Vrbno pod Pradědem - Bruntálští policisté dopadli muže, který ve středu  ráno ve Vrbně pod Pradědem během dvou hodin údajně brutálně znásilnil dvě ženy. Jedná se o nebezpečného a ozbrojeného recidivistu, kterého policisté zatkli v bytě, kde přebýval. Podle kriminalistů není vyloučena ani  možnost, že zadržený muž spáchal podobných násilných zločinů v poslední době více.

Podle policie vnikl pětatřicetiletý muž okolo 03:45 do uzavřené restaurace ve Vrbně pod Pradědem. Šestatřicetileté servírce tvrdil, že uvnitř něco zapomněl. Ženu pak uhodil a donutil ji, aby jej následovala do zahradní chatky. „Tam ji za použití násilí a pod pohrůžkou pořezání nožem znásilnil,“ řekla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. Dodala, že žena po dvou hodinách zjistila, že je v chatce sama, utekla a vše nahlásila policii.

V té době už ale násilník, který ve vězení za podobné zločiny strávil už řadu let, hledal další oběť. Okolo 05:00 potkal osmnáctiletou dívku, kterou také pod pohrůžkou použití nože přinutil jít s ním do stejné chatky. „Oběť se pokusila utéct. Muž ji ale pořezal a donutil vejít do chaty, kde ženu znásilnil,“ dodala policistka.

Podezřelého podle ní policie zatkla asi 12 hodin po druhém zločinu. Dnes jej kriminalisté obvinili ze znásilnění a ve vězení by mohl strávit až osm let. „Nyní vyšetřujeme dva případy. Nevylučujeme ale, že jich může být víc. Žádáme proto napadené ženy, aby nás kontaktovali prostřednictvím linky 158,“ zakončila mluvčí.