ČSSD: V Děčíně nabízeli peníze za hlasy pro senátorského kandidáta ODS

Praha - Jaroslav Foldyna, lídr kandidátky sociální demokracie v Ústeckém kraji, podal trestní oznámení kvůli podezření z trestného činu maření průběhu voleb. Při prvním kole senátních voleb podle něj v Děčíně někdo nabízel peníze za hlas pro kandidáta ODS. Na tiskové konferenci to dnes oznámil předseda ČSSD Jiří Paroubek. Kandidátem ODS v senátních volbách v Děčíně je tamní primátor Vladislav Raška. Do druhého kola senátních voleb postoupil společně s nestraníkem nominovaným sociální demokracií Jaroslavem Sykáčkem.

„Sociální demokracie očekává, že policie tento pokus o ovlivnění výsledků voleb důkladně prošetří,“ prohlásil Paroubek. Podle informací Foldyny nabízeli neznámí lidé Romům v Děčínské Kaštanové ulici 200 korun, pokud půjdou hlasovat a zpět přinesou volební lístky se jmény protikandidátů ODS. Doplnil, že má také neověřené informace o tom, že v některých podnicích, které jsou závislé na „určitých zakázkách“, vybízejí zaměstnance, aby přinesli z voleb „co nejvíce Sykáčků“.

V Děčíně, stejně jako v celé České republice, se letošní krajské volby a první kolo voleb senátních staly ostrým soubojem mezi vládní ODS a opoziční ČSSD.