Opilá řidička narazila do plynové přípojky

Olomouc - V noci z neděle na pondělí narazila opilá řidička do plynové přípojky u rodinného domu v Drahanovicích na Olomoucku. Jen několik desítek metrů od domu je plnírna plynových lahví, a tak nehoda ohrozila stovky lidí v okolí. Na místě v noci zasahovaly tři hasičské jednotky, policie i plynárny.

Devětapadesátiletá žena vezla okolo desáté v noci za mlžného počasí svého manžela z restaurace, nezvládla prudkou zatáčku a havarovala do rodinného domu. „Přípojka se rozlomila a začal unikat plyn,“ říká majitel poškozeného domu Aleš Lichnovský.

Policie spolu s hasiči místo hned uzavřela, hlavně kvůli blízkosti plnírny plynových lahví. Případný požár mohl ohrozit celou vesnici. „Policie nyní šetří, zda nedošlo k obecnému ohrožení. Řidičku bude také šetřit s trestného činu jízdy pod vlivem návykové látky,“ sdělila olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Hasiči na místě zasahovali více než tři hodiny. Část vesnice ještě čeká na obnovení dodávek plynu. Podle Aleše Vavruška z plynárenské společnosti ale nebyla situace až tak dramatická. „V tuto chvíli si myslím, že to obecné ohrožení nebylo tak bezprostřední, jak se jevilo ve chvíli, kdy se stalo,“ dodává.

Řidička se musela podrobit krevní zkoušce v nemocnici. Za obecné ohrožení jí hrozí až tři roky vězení.

  • Poškozenou plynovou přípojku museli zajišťovat olomoučtí hasiči. autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/493/49207.jpg
  • Plynové láhve autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/5/493/49204.jpg