Ďuričko se omluvil za smrt Václava Kočky mladšího

Praha - Pražský hoteliér Bohumír Ďuričko se omluvil rodině provozovatele Matějské pouti Václava Kočky staršího za nedávný incident, při kterém podle policie zastřelil Václava Kočku mladšího. Vyplývá to z Ďuričkova prohlášení, které dnes prostřednictvím ČTK zveřejnila jeho dcera. Událost se stala po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

Tragická událost se odehrála v pátek 10. října po autogramiádě a křtu Paroubkovy knihy v restauraci Monarch. Ďuričkovi, kterého policie obvinila z vraždy, hrozí deset až 15 let vězení. Podle policie se oba muži dostali do sporu a následně i do potyčky. Ďuričko pak údajně vytáhl zbraň a Kočku mladšího zastřelil. Kočka mladší byl zasažen třemi výstřely do hrudi.

Prohlášení Bohumíra Ďurička:

Omlouvám se rodině Kočkových, všem nevinně zúčastněným, mé rodině a opravdovým přátelům za incident při příležitosti konání večírku k podpisu knihy pana Paroubka, který skončil tragédií bez možnosti návratu. Lítost a neštěstí, které v sobě mám, se nedají slovy vyjádřit. Tisíckrát by to člověk chtěl vrátit zpátky, ale není jak. Život ztratil význam. Dva zcela zbytečně zmařené životy lidí, kteří se ani neznali. Měli před sebou dlouhou a krásnou budoucnost. Teď už není a nebude nic.

S úctou Bohumír Ďuričko