Opravy mostu zkomplikují provoz ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek - Motoristé ve Frýdku-Místku budou muset čelit dalším dopravním omezením. V šedesátitisícovém městě se 1. listopadu začne opravovat most přes řeku Ostravici, který je součástí mezinárodní silnice I/48, v centru Frýdku-Místku. Opravy potrvají až do 19. listopadu. Most je v nevyhovujícím stavu a během dvouměsíční rekonstrukce se dočká zejména výměny poškozených mostních závěrů, sdělila mluvčí krajského úřadu Barbara Odstrčilíková. V místě se očekávají kolony vozidel.

„Práce na opravě mostu budou probíhat po polovinách vozovky. Doprava bude usměrněna přenosným dopravním značením. Ze stávajících čtyř jízdních pruhů bude vždy svedena do zbývajících dvou jízdních pruhů. Provoz veřejné autobusové dopravy zůstane zachován beze změn,“ upřesnila mluvčí.

Řidiči, kteří v příštích týdnech pojedou po mezinárodní silnici I/48 z Českého Těšína do Olomouce, na mostě musejí počítat s komplikacemi. „Komplikace to určitě způsobí, protože denní průjezd je 40 000 vozidel, když to bude staženo do dvou pruhů, budou se tvořit kolony,“ řekl vedoucí odboru dopravy frýdeckomísteckého magistrátu Miroslav Hronovský.

Motoristé ve Frýdku-Místku čelí dopravním komplikacím už řadu měsíců. Od léta se totiž opravuje rovněž most přes řeku Ostravici u nádraží v městské části Lískovec, který je od mostu na mezinárodním tahu I/48 vzdálen několik kilometrů. Most by měl být podle Hronovského zprovozněn 3. listopadu. V polovině října skončila rekonstrukce mostu v ulici 17. listopadu. Na tento téměř 70 metrů dlouhý most nad rychlostní silnicí R56 z Ostravy do Beskyd nesměla automobilová doprava čtyři měsíce.