Rodina Kočky mladšího nepřijala Ďuričkovu omluvu

Praha - Rodina Kočkových nepřijala omluvu pražského hoteliéra Bohumíra Ďurička, obviněného z vraždy Václava Kočky mladšího. Informoval o tom Jan Kočka, syn provozovatele Matějské pouti Václava Kočky staršího a bratr zabitého. Reagoval tak na středeční Ďuričkovo prohlášení, ve kterém se hoteliér omluvil za nedávný incident, při kterém podle policie zastřelil Václava Kočku mladšího. Událost se stala po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

„Chladnokrevnou vraždu nazývat incidentem může jen člověk nebezpečného charakteru,“ uvedl v dnešním prohlášení Jan Kočka. Dodal, že text omluvy považuje jeho rodina za snahu manipulovat policií, žalobci i veřejností. Ďuričko se podle nich snaží „docílit snížení závažnosti trestného činu“.

K tragické události došlo v pátek 10. října po autogramiádě a křtu Paroubkovy knihy v pražské restauraci Monarch. Podle kriminalistů se Ďuričko a Kočka dostali do sporu a následně i do potyčky. Ďuričko pak údajně vytáhl zbraň a Kočku mladšího zabil třemi výstřely do hrudi. Ďuričkovi kvůli tomu hrozí deset až 15 let vězení.

Vydáno pod