O víkendu bude uzavřena část silnice mezi Brnem a Svitavami

Blansko - Řidiči, kteří o nadcházejícím víkendu vyjedou na trasu Brno - Svitavy, musí počítat s dopravními problémy. Od sobotního rána začne dvoudenní úplná uzavírka úseku Lipůvka - Černá Hora. Doprava bude odkloněna přes Blansko. Důvodem jsou opravy komunikace, uvedl vedoucí blanenské správy silnic Miloš Bažant.

Silničáři položí v době uzavírky 800 metrů nového živičného povrchu u obce Lažany. „Pokusíme se vše stihnout v sobotu. Pokud to vyjde, v neděli provoz obnovíme,“ zdůraznil Bažant. V neděli odpoledne bývá tah Brno - Svitavy plný aut. Do Brna se po víkendu na venkově obvykle vracejí jeho obyvatelé.

Provoz bude částečně omezen mezi Lipůvkou a Černou Horou ještě příští týden. Vozidla budou tímto úsekem projíždět kyvadlově.

Silnicí I/43 projedou denně desetitisíce aut. V budoucnu by mělo být vybudováno nové silniční spojení na trase Brno - Svitavy. Současnou komunikaci, která protíná mnoho obcí a působí v nich potíže s hlukem a prašností, nahradí rychlostní komunikace R43. O jejím trasování u Brna se ale vedou po léta spory.

Vydáno pod