Nehodu na Hradecku nepřežily dvě ženy

Dolní Přím (Hradecko) - U obce Dolní Přím na Královéhradecku zemřely dnes ráno při srážce dvou osobních aut a následném požáru třicetiletá žena a čtrnáctiletá dívka. Další dvě osoby byly zraněny těžce. Nehoda se stala za obcí Dolní Přím směrem na Lubno na silnici spojující Hradec Králové s novým Bydžovem, uvedl operační důstojník hradecké policie. Silnice byla kvůli nehodě uzavřena.

Při nehodě se asi v půl osmé čelně srazily automobily Audi TT a Škoda Fabia. Třicetiletá řidička Audi podle informací hasičů při nárazu z vozidla vypadla a zraněním na místě podlehla. Audi TT při nehodě vzplálo a částečně shořelo. Ve Fabii na místě zahynula dívka a těžce byli zraněni jednačtyřicetiletý řidič a dvaačtyřicetiletá spolujezdkyně.

Řidič Fabie byl v autě zaklíněn tak, že jej hasiči museli z vozu vystříhat hydraulickými nůžkami. Oba zraněné záchranáři převezli do hradecké fakultní nemocnice. Ženu transportovali vrtulníkem. Nepotvrdily se tak původní informace policie, že i druhý vůz řídila žena. Další příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Poslední tragická nehoda se v hradeckém okrese stala minulé pondělí v centru Hradce Králové. Po nárazu osobního auta do stromu zemřeli čtyři lidé, jedna cestující vyvázla z vraku s lehkým zraněním.