Vlaky mezi Františkovými Lázněmi a německým Bad Brambachem se zastaví

Františkovy Lázně (Chebsko) - Vlaky, které jezdí mezi Františkovými Lázněmi a německými lázněmi Bad Brambach se od středy na téměř dva týdny zastaví. Výluku si vyžádají stavební práce na železničním svršku. Doprava na trati bude obnovena až 14. listopadu odpoledne. Do té doby nahradí vlaky autobusy. Sdělil to dnes ředitel Krajského centra osobní dopravy ČD v Karlovarském kraji Vladimír Omelka.

České dráhy, které přepravu zajišťují, připravily dvě náhradní zastávky jak ve Františkových Lázních, tak v Bad Brambachu. Podle Omelky je lidé snadno najdou, protože budou viditelně označeny před nádražními budovami. „Výjimkou je dočasná zastávka Vojtanov - křižovatka. Je umístěna v obci hned u tržnice. Autobusové spoje zastaví i na místech, kam vlaky jinak nejezdí. A to ve Starém Rybníku a ve Skalné,“ uvedl.

V Karlovarském kraji už byla letos kvůli stavebním pracím uzavřena asi dva měsíce část trati mezi Nejdkem a Potůčky. Byl tady opravován novohamerský tunel a přejezd. Na trati, kde také zajišťují přepravu ČD, jsou vyměněny kolejnice, výhybky a zařízení takzvané bezstykové koleje.

Výluky komplikují provoz i na trati mezi Chebem a Plzní kvůli rozsáhlé modernizace železnice. V říjnu nejezdily skoro měsíc vlaky na trati mezi Tršnicí a Luby na Chebsku.

Vydáno pod