Policisté zatýkali v lékarně, kde se prodávaly léky narkomanům

Kladno - Policie dnes dopoledne zatýkala v kladenské lékárně. Tamní magistra a laborantka jsou obviněny z toho, že prodávaly nadměrné množství léků narkomanům. O případu natáčeli v květnu i Reportéři ČT. Motivem jednání obou žen byl zisk, jedna z nich byla navíc závislá na drogách. Hrozí jim až deset let odnětí svobody. Podle Českého ústavu pro kontrolu léčiv je podobně problémových lékáren v Česku 22.

Lékárnice a laborantka prodávaly léky proti bolesti po krabicích a ještě k tomu za víc, než opravdu stály. Již v květnu letošního roku lékárnice prohlásila: „Když jim to neprodám, vrátí se sem třeba sedmkrát, nebo pošlou 3 kamarády.“ Jak uvedl prezident České lékárnické komory Stanislav Havlíček, docházelo zde k obcházení zákona vystavováním falešných receptů, akceptací falešných receptů nebo naopak vydávání bez receptu těch léčivých přípravků, které jsou pouze na recept. Obviněná lékárnice nepracovala jen na Kladně, ale i v Praze.

Po roce vyšetřování sklapla past, pro jednu ženu si policisté došli přímo uprostřed pracovní doby do kladenské lékárny, druhou navštívili doma, je totiž na neschopence. Motivem jejich jednání byl zisk, u jedné z nich navíc závislost na drogách.