V Roudnici sjelo auto do řeky, tři lidé se utopili

Roudnice nad Labem (Litoměřicko) - Tři lidé se v noci na dnešek utopili v autě, které sjelo do plavebního kanálu v Roudnici nad Labem. Ve voze Škoda Favorit jeli čtyři Slováci, jeden z nich přežil. Příčiny nehody vyšetřuje policie, uvedla její litoměřická mluvčí Alena Romová. Podle velitele roudnických městských strážníků Martina Müllera Slováci jeli z nedaleké restaurace a byli pravděpodobně všichni opilí.

Mladík, který tragickou událost přežil, podle Romové při dechové zkoušce  nadýchal necelá dvě promile alkoholu. Jestli byli opilí i další cestující ve voze, určí až pitva.

Havárie se stala pod mostem přes plavební kanál. Lidé na mostě zaslechli zvuk auta a následně jeho pád do vody. Zavolali strážníky, kteří přijeli ihned na místo. „Zaslechli volání o pomoc a po bližším pátrání uviděli jednoho člověka zhruba 15 metrů od břehu,“ řekl Müller. Podle kterého člověk neuměl plavat, a proto pro něj skočil strážník, který se ho pokusil vytáhnout. To se mu ale nepodařilo a muž zmizel pod hladinou. „Následně přiběhl mokrý a podnapilý další účastník nehody, který strážníkům oznámil, že byli celkem čtyři,“ uvedl Müller.

Vytáhnout zbylé lidi se ale podařilo až za několik desítek minut potápěčům, už jim však nebylo pomoci. Podle Müllera je v místě velká hloubka a kolmé břehy, kde se není čeho chytit.

Podrobnosti a okolnosti nehody se snaží policisté dozvědět od jediného přeživšího účastníka, který byl převezen do roudnické nemocnice. Podle Romové je muž, který nehodu přežil, ve špatném psychickém stavu a policie čeká, až mu bude lépe, aby ho mohla vyslechnout.