Kraj Vysočina opravil silnici do Stříteže, po níž jezdí i kamiony

Jihlava - Po více než dvou měsících rekonstrukce byla zprovozněna silnice do Stříteže na Jihlavsku. Kraj Vysočina nechal opravit silnici, po níž jezdí i těžké kamiony do okolních firem. Přestavba necelého jednoho kilometru krajské komunikace stála 31 milionů korun, sdělila to dnes mluvčí kraje Eva Neuwirthová. Práce budou zcela hotovy až v příštím týdnu. Do té doby bude rychlost vozidel omezena na 30 kilometrů v hodině.

U silnice se rozvíjí velký logistický areál firmy Jipocar, v němž pracují stovky lidí. Na druhé straně stojí celní úřad a penzion. Komunikace byla pro provoz kamionů moc úzká, objevovaly se v ní trhliny a okraje se propadaly. V budoucnu by u silnice měl přibýt i chodník, který postaví obec Střítež.

Krajská silnice ústí do křižovatky se silnicí I. třídy, po níž doprava proudí i k dálnici D1. V tomto místě najíždějí na dálniční přivaděč auta z řady průmyslových areálů, které rychle přibývají po obou stranách státní silnice. Letos bylo otevřeno logistické a vzdělávací středisko firmy ACO za více než 100 milionů korun.

Podnikatelé dlouhodobě požadují také přestavbu nebezpečné křižovatky, protože při vjíždění na hlavní silnici čekají v dopravních špičkách i 20 minut. Přestavba křižovatky se ale nechystá. Podle zjištění jihlavského Ředitelství silnic a dálnic by kruhová křižovatka v tomto místě nestačila kapacitě dopravy a na velkou okružní křižovatku tam není dost místa.

Vydáno pod