Dopravu v Praze zkomplikovala nehoda na magistrále i požár tržnice

Praha - Provoz na většině pražských hlavních tahů je od rána velmi problematický. Dopravní situaci výrazně zkomplikovala nehoda nákladního auta na magistrále, požár tržnice v Libušské ulici a uzavírka Vyšehradského tunelu. Hustý provoz na stupni číslo 4 je zejména v ulicích Anglická, Ječná, Korunovační, Wilsonova a také na Jižní spojce k Barrandovskému mostu a Smetanově nábřeží.

V Praze 4 jsou kvůli požáru vietnamské tržnice uzavřeny ulice Meteorologická, Čimelická, Mirotická, Dobronická a Kunratická. Dopravu policie odklání od Vestce na Kunratickou spojku. Z některých míst byla odtažena zaparkovaná auta, aby se hasiči mohli dostat k hydrantům, uvedl mluvčí pražského dopravního podniku Ondřej Pečený.

Od 9:20 jsou až do odvolání odkloněny autobusové linky 113, 197 a 198. „U všech jsou zrušeny zastávky Libuš, U Libušské sokolovny a Sídliště Písnice,“ řekl mluvčí.

U převráceného kamionu na magistrále zasahovali hasiči. Ve Wilsonově ulici se převrátil před osmou hodinou přívěs kamionu Iveco a vysypala se tam zemina. Před nehodou se vytvořila dlouhá kolona. Vozidlo už je nyní ze silnice odstraněno.

Kvůli opravě tramvajové trati je uzavřený Vyšehradský tunel. Úsekem denně projede až 20 000 automobilů a desetitisíce cestujících v MHD. Dopravní podnik z toho důvodu zavedl náhradní autobusovou a lodní dopravu. Objížďka pro auta vede od Podolské vodárny ulicemi Podolská, Na Dolinách přes náměstí Hrdinů na Pankráci a dále Táborskou, Petra Rezka, Čiklovou a Svobodovou zpět k Vltavě.

Policie žádá mimopražské řidiče, aby se pokud možno hlavnímu městu vyhnuli. Na Pražany se obrací s prosbou, aby k cestě použili MHD, a to především metro.