Umění pomůže v boji proti AIDS

Praha - Prodej a dražba uměleckých děl českých i zahraničních autorů má přinést potřebné finanční prostředky na osvětovou a preventivní činnost v boji proti chorobě AIDS. Projekt ART FOR LIFE chce pomoci České společnosti AIDS pomoc, aby mohla i nadále pokračovat v nákladných anonymních testech na přítomnost HIV v krvi.

Česká společnost AIDS pomoc se věnuje nejen lidem, které již choroba postihla, ale také komplexní preventivní činnosti. Vedle provozu linky pomoci či pořádání osvětových přednášek provádí rovněž anonymní HIV testy. Cena jednoho testu činí přes 300 korun a odhadovaná částka celkových ročních nákladů na tyto aktivity přesahuje 1,2 milionu. Společnost AIDS pomoc se však potýká s plánovaným snížením státních dotací pro příští rok. Klíčovou sumu má tedy přinést projekt ART FOR LIFE.

Mezi autory, jejichž díla se budou dražit, najdeme třeba Tamaru Moyzes, Gorana Tačevskiho, Michaela Rittsteina nebo Ester Geislerovou. Výtěžek z prodeje kreseb, maleb a fotografií předá sdružení Art For Life symbolicky na světový den boje proti AIDS 1. 12. 2008. Nabízená díla i bližší informace o projektu si můžete prohlédnout na stránkách sdružení.