Šumperští policisté dopadli řidiče podezřelého ze zabití chodkyně

Šumperk - Policisté dopadli devětadvacetiletého muže podezřelého z usmrcení chodkyně v Klášterci na Šumpersku. Nehoda se stala na konci září a řidič z místa střetu ujel. Policistům se podařilo podezřelého muže zadržet tento týden, při zatýkání kladl odpor. Vyšetřovatel jej obvinil z šesti trestných činů, uvedl mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň.

Řidič osobního auta BMW srazil ženu 27. září na přechodu pro chodce, neposkytl jí pomoc a ujel. Chodkyně svým zraněním na místě podlehla. Šumperští policisté poté požádali o pomoc při pátrání po řidiči veřejnost. I na základě této výzvy se jim podařilo podezřelého řidiče v úterý večer zadržet v místě jeho současného pobytu.

„Při samotné akci odmítl zatýkaný muž vpustit policisty do domu, což jim sám z okna řekl i přesto, že byl opakovaně zákonným způsobem vyzván,“ uvedl šumperský policejní mluvčí. Poté, co policisté vstoupili do bytu, začal klást odpor. Policisté proto museli použít donucovací prostředky a nasadit mu pouta. Následně jej eskortovali do policejní cely.

Muže ze Šumperka vyšetřovatel obvinil z ublížení na zdraví s následkem smrti, neposkytnutí pomoci, maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, křivé výpovědi a nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Z posledního trestného činu jej policisté obvinili na základě domovní prohlídky. Muže nakonec soud umístil do vazby.

Vydáno pod