Místo Martina na bílém koni přichází nadmíru teplý listopad

Praha - Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zvěstuje nadprůměrně teplý listopad i začátek prosince. Desetistupňové teploty mírně ohřejí nadcházející dny, ale už po 20. listopadu ustoupí chladnějšímu počasí. Ani letos nepřijede Martin na bílém koni, jen na horách se může objevit sníh s deštěm. Meteorologové očekávají v příštích 30 dnech velkou oblačnost a průměrné srážky.

V následujících deseti dnech se občasně vyskytnou dešťové přeháňky, denní maxima dosáhnou 13 stupňů Celsia. V noci klesnou nejnižší teploty až k jednomu stupni pod nulou.

Konec listopadu poznamená oblačné počasí. Místy zaprší, na horách se mohou objevit i sněhové přeháňky. Přes den pak bude chladněji, nejvyšší teploty předpovídají meteorologové kolem devíti stupňů. Vyskytovat se mohou i mlhy. 

S nástupem prosince se již ochladí, nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi nulou a šesti stupni. Noční teploty poklesnou až na minus pět stupňů. Na horách už bude sněžit, také v nižších polohách by se mohly ojediněle objevit dešťové srážky se sněhem.

Vydáno pod