Nová Paka má bezplatnou autobusovou dopravu

Nová Paka - Obyvatelé Nové Paky mohou několikrát denně využít bezplatnou autobusovou dopravu. Radnice tak zavedla další službu, za kterou nikdo nemusí platit. Novopačtí už nemusí odvádět poplatky za své psy, za vyvážení komunálního odpadu a zdarma je i základní verze internetu.

Zatímco většina měst pravidelně zvyšuje nejrůznější poplatky, novopacká radnice prohlašuje, že bezplatné autobusy jsou jejich službou pro jejich lidi. Minibus je cestujícím kromě víkendu k dispozici denně. Linka A jezdí od pondělí do pátku, linka B pouze v pátek. „Linka se jede čtyřikrát denně. Poslední v jedenáct hodin,“ říká řidička Eva Pospíšilová.

Minibusy jsou přednostně určené starším lidem, rodičům s dětmi a nemocným, ale pokud je zrovna místo, může se svézt kdokoliv. „Autobus propojuje sídliště, centrum města, autobusové nádraží a jeden market,“ popisuje trasu starosta Nové Paky Josef Cogan (NESTR).

Podle starosty rozpočet města netradičními rozhodnutími radních nijak netrpí. „My se snažíme uspořit v jiných oblastech samosprávy a zatím se nám daří, i když některé služby platí město, investice se nám nesnižují,“ dodává.

Město Nová Paka tak pokračuje ve své politice, kdy poskytuje svým občanům zdarma služby, za které se všude jinde platí.

  • Minibus, který v Nové Pace zdarma vozí cestující. autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/516/51575.jpg
  • Cestující nastupují do minibusu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/516/51576.jpg