Nehoda kamionu způsobila kolaps dopravy na Jižní spojce v Praze

Praha - Nehoda kamionu, ze kterého se po poledni pod Barrandovským mostem v Praze 5 vysypal náklad, zcela zablokovala oba pruhy komunikace ve směru z centra Prahy na Plzeň. Hustota provozu byla na stupni číslo pět. Policie uzavřela sjezd do ulice K Barrandovu, doprava stála na Jižní spojce, ucpaná byla i Modřanská ulice a sjezd z ulice 5. května na Jižní spojku. Provoz byl obnoven krátce po čtvrt na šest, poté co záchranný sbor odstranil kamion i vysypaný náklad.

Příčinou nehody byla podle mluvčí nepřiměřená rychlost. Řidič nerespektoval přikázanou rychlost 30 kilometrů v hodině a vjel do podjezdu pod Barrandovským mostem rychlostí asi o dvacet kilometrů vyšší. Nezvládl řízení a převrátil vůz na bok. Na vozovku se vysypaly dřevěné klády a jeden jízdní pruh v prostoru nájezdu na Strakonickou ulici ve směru z centra tak zůstal zcela neprůjezdný. Vyproštění kamionu a odstranění nákladu si pak vyžádalo uzavření obou jízdních pruhů ve směru na Plzeň.

Doprava byla v místech nehody několik hodin na stupni číslo pět. Uzavřen byl podle Petry Hahnové z Autoklubu Czech Assistance sjezd do ulice K Barrandovu, doprava stála na Jižní spojce, ucpaná byla i Modřanská ulice a sjezd z ulice 5. května na Jižní spojku. Auta se rozjela asi tři čtvrtě hodiny po odstranění následků nehody. Nikdo nebyl vážně zraněn. Škoda je více než milion korun.