Srážku dvou aut na D1 u Brna nepřežila řidička

Brno - Dálnici D1 na 187. kilometru ve směru do Prahy zablokovala u Brna kolem šesté hodiny ráno tragická nehoda. Na místě se tvořily až desetikilometrové kolony. Při havárii zahynula mladá řidička. Podle dostupných informací si krátce před střetem prohlížela nebo snad dokonce fotografovala lehkou nehodu, která se stala v protisměru, řekl operační důstojník jihomoravské policie. Brněnská dálnice byla po havárii dvě hodiny uzavřená.

Šestadvacetiletá řidička řidička stříbrné Škody Octavie na 187.kilometru narazila do středových svodidel a ty ji vymrštily do protisměru, kde se čelně střetla s modrou Octávií. Podle toho, že obě auta byla prakticky zdemolovaná se dá odhadovat, že obě vozidla musela jet velmi vysokou rychlostí. Auto s řidičkou, která s největší pravděpodobností nehodu způsobila, zůstalo na střeše.

Řidička na místě zraněním podlehla. Osádka druhého vozu zůstala uvězněna v jeho troskách. Vyprostili ji hasiči. Z auta byla vyproštěna se středně těžkým poraněním hrudníku čtyřiatřicetiletá žena. S poraněním hlavy byl ve vážném stavu převezen do nemocnice její 41letý spolujezdec. S lehkým poraněním vyvázl devětadvacetiletý muž.

Po havárii byla dálnice zcela neprůjezdná. Policie odklonila dopravu přes nedalekou jihlavskou ulici v Brně-Bohunicích. Objížďka se ale týkala jen osobních aut. Kamiony musely zůstat na D1. Dálnici se podařilo opět zcela zprůjezdnit v 9:00. Kolony se rozjížděly velmi pomalu.

Vydáno pod