Dálnice D1 je po nehodě kamionů opět průjezdná

Jihlava - Dálnice D1 je po srážce dvou kamionů na 113. kilometru u Jihlavy po sedmi hodinách opět bez omezení průjezdná. Před nehodou se tvořily dlouhé kolony. Při havárii zemřel řidič kamionu. Druhý leží s poraněním hrudníku v jihlavské nemocnici. Z kamionu se vysypaly barvy, které se vylily po dálnici.

Příčiny nehody vyšetřují policisté. Podle svědků je za havárií mikrospánek řidiče kamionu. Věk ani totožnost mrtvého řidiče zatím nejsou známy. Dvaapadesátiletý řidič druhého kamionu je slovenské národnosti. „Utrpěl řeznou ránu na zápěstí a zhmožděninu hrudníku, byl převezen do jihlavské nemocnice,“ řekl ředitel jihlavských záchranářů Lukáš Kettner.

Nehoda se stala po 1:00, dálnice poté musela být v obou směrech uzavřena. Provoz ve směru na Brno se podařilo obnovit po půl šesté, ve směru na Prahu probíhalo ještě do 10:00 vyprošťování havarovaného kamionu.

Řidič nákladního auta jel ve směru na Brno a narazil do betonových svodidel, která ho odrazila zpět na dálnici. Po srolování středových svodidel vjel kamion do protisměru a srazil se z projíždějícím kamionem. Dle očitých svědků nemohl již nikdo nehodě zabránit.