Policie zadržela i druhého muže podezřelého z krádeže v Hotelu Olympik

Praha - Pražští policisté zadrželi a obvinili druhého muže, kterého podezírají z krádeže trezoru v pražském Hotelu Olympik. Stejně jako muži, který byl obviněn již v polovině října, i jemu podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana hrozí až 12 let vězení. V trezoru, který byl ukraden 5. října, byly akcie v nominální hodnotě asi 250 milionů korun a peníze v různých měnách za zhruba jeden milion korun. Informaci přinesl server Novinky.cz.

Z dalšího vyšetřování vyplynulo, že druhý muž, který byl původně podezřelý jen z podílnictví, se podílel i na samotné krádeži. Policie po něm proto intenzivně pátrala. Ve čtvrtek kolem poledne se ho podařilo kriminalistům vypátrat na ulici. „Na muže byl podán návrh na vzetí do vazby,“ doplnil Hulan.

O nálezu akcií se policie dozvěděla prostřednictvím linky 158. Policisté na místě zjistili, že se jedná právě o akcie ukradené z trezoru v Hotelu Olympik. V jaké hodnotě jsou, se ale dosud neví. „Jedná se o papírovou podobu akcií a jejich stav je velmi špatný. Nyní na tom pracují technici a specialisté,“ doplnil Hulan.

Zaměstnanci hotelu si v den krádeže všimli dvou mužů, kteří stěhovali něco těžkého pod prostěradlem. Policie zadržela jednoho mladíka už krátce po činu, neměla ale potřebné důkazy, a po výslechu ho proto musela pustit. Druhý muž podle personálu mezitím z hotelu odešel a na komplice zřejmě čekal opodál.