Žalobce nevyhověl Ďuričkově žádosti o propuštění z vazby na kauci

Praha - Státní zástupce nevyhověl žádosti pražského hoteliéra Bohumíra Ďurička o propuštění z vazby na kauci. Žádostí se tak nyní bude zabývat soud. Jako záruku, že se nepokusí uprchnout, nabídl Ďuričko tři miliony korun. Hoteliér čelí obvinění z vraždy Václava Kočky mladšího, hrozí mu až 15 let vězení.

„Státní zástupce nevyhověl žádosti obviněného o propuštění z vazby na kauci. Dnes byla žádost doručena Obvodnímu soudu pro Prahu 1,“ uvedla mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Proč státní zástupce žádosti nevyhověl, mluvčí neprozradila.

Ďuričkův advokát Jan Červenka řekl, že rozhodnutí žalobců zatím neobdržel, tento výsledek však prý spíše očekával. „Domnívám se, že minimálně nějaká možnost, aby ho pustili, tam byla, neboť klient není osobou s kriminální minulostí,“ uvedl Červenka s tím, že by se hoteliér po propuštění uprchnout nepokusil. Dodal, že před soudem bude mít podle jeho názoru Ďuričko se svou žádostí větší šanci na úspěch. O navýšení nabízené kauce podle něho podnikatel zatím neuvažuje.