Pravděpodobný viník tragické nehody v Hradci byl opilý

Hradec Králové - Šestadvacetiletý řidič Opelu Omega, který na konci října v centru Hradce Králové pravděpodobně zavinil tragickou dopravní nehodu a sám při ní zahynul, měl v krvi 1,97 promile alkoholu. O výsledku soudní pitvy informovala mluvčí hradecké policie. Při nehodě zemřeli čtyři lidé, jedna dívka vyvázla s lehkým zraněním.

„Soudní pitva prokázala požití alkoholu v době jízdy, stále čekáme na výsledek šetření, zda byl řidič pod vlivem drog,“ uvedla mluvčí. Příčinou tragické nehody byla zřejmě nepřiměřená rychlost, automobil po průjezdu křižovatkou Koruna na přehledném úseku narazil do stromu. Při nehodě zemřel šestadvacetiletý muž z Hradecka, který v době havárie automobil řídil. Policie zjistila, že nevlastnil řidičský průkaz.

Tragicky skončila nehoda také pro pětapadesátiletého muže z Hradecka, šestnáctiletou dívku z Pardubicka a šestadvacetiletého muže z Rychnovska. Ve vozidle byla i patnáctiletá dívka z Pardubicka, kterou záchranáři převezli s lehkým zraněním do královéhradecké fakultní nemocnice. Policie na havarovaném autě nezjistila technickou závadu, při nehodě vznikla škoda zhruba 60 000 korun.