Při stavbě rychlostní silnice R6 se bude zřejmě částečně jezdit i přes Sokolov

Sokolov - Sokolov zřejmě čeká v souvislosti s blížící se stavbou dalšího úseku rychlostní silnice R6 velká dopravní zátěž. Při rozšíření mostu u Transmotelu nedaleko Sokolova Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) navrhuje částečné vedení dopravy přes město. Radnice nyní hledá optimální řešení, řekl novinářům starosta Sokolova Karel Jakobec.

Podle původních plánů měla stavba probíhat na mostě za plného provozu tak, že vždy na půlce mostu se bude pracovat a po druhé půlce budou jezdit v obou směrech auta. Vzhledem k malé šíři mostu by to ale zřejmě bylo příliš riskantní.

„ŘSD nás nejprve požádalo, abychom souhlasili s tím, že se přes Sokolov svede veškerá doprava. Tím by se práce na mostě urychlily z roku a půl na rok. To jsme ale odmítli. Pro dopravu v centru Sokolova by to byl kolaps,“ uvedl Jakobec.

Další návrh počítá s odklonem dopravy v jednom směru. Auta by ze silnice I/6 směrem od Chebu sjela u Černého Mlýna na Citice a po nové citické silnici by se dostala do Kraslické ulice v Sokolově a z ní odbočila na severní obchvat. Vzhledem k tomu, že by auta odbočovala vždy doprava, provoz by to omezilo relativně nejméně.

Podle Jakobce je o této variantě město ochotno jednat. Bude ale zřejmě požadovat kompenzace, například opravy některých silnic ve městě.

„Je možné, že pokud bychom vůbec nesouhlasili, stejně si řidiči budou hledat rychlejší cestu. Osobně si myslím, že by na mostě stejně musely být semafory, aby po něm jezdily auta v obou směrech. Kolony by pak donutily řidiče, aby jezdili přes Sokolov, nebo Loket,“ míní Jakobec.

Stavba úseku R6 mezi Sokolovem a Novým Sedlem bude technologicky asi nejkomplikovanější. Začít má na jaře příštího roku a mělo by jít o poslední úsek R6 mezi Karlovými Vary a Chebem.