Hromadná nehoda u Boleslavi blokovala rychlostní silnici R10

Písková Lhota (Mladoboleslavsko) - Jedenačtyřicetiletý řidič dodávky nepřežil dnes ráno hromadnou nehodu pěti aut na rychlostní silnici R10 na Mladoboleslavsku. Pět lidí bylo zraněno, z toho dva těžce. Havárie se stala u Pískové Lhoty a silnici na tři hodiny zablokovala. Okolo Mladé Boleslavi se ve směru na Prahu vytvořila několikakilometrová kolona.

Nehoda se stala na 37. kilometru ve směru na Prahu, kde se srazil kamion s dodávkou. Následně v místě havarovala ještě další tři auta. Podle dosavadního šetření kamion s návěsem, který jel v pravém jízdním pruhu, začal ze zatím nezjištěných příčin brzdit. Vůz dostal smyk a bokem přejel do levého jízdního pruhu, kde se střetl s dodávkou.

Její řidič byl smrtelně zraněn, zemřel na místě nehody. Další dva muži z dodávky byli podle mluvčí středočeských záchranářů Terezy Janečkové těžce zraněni. Jeden utrpěl úraz hlavy, hrudníku a zlomené nohy, druhý poranění hrudníku, břicha a nohy, oba měli poruchy vědomí. Kvůli špatnému počasí nemohli být transportováni letecky do nemocnic. Prvního proto odvezla záchranná služba do vinohradské nemocnice, druhý skončil v mladoboleslavské nemocnici.

Kamion po nehodě zůstal napříč silnicí, a zablokoval tam tak dopravu. U Boleslavi se následně vytvořila asi tříkilometrová kolona. Policisté odkláněli v Bezděčíně dopravu na objížďku po staré pražské silnici.

Jedenačtyřicetiletý řidič dodávky nepřežil dnes ráno hromadnou nehodu pěti aut na rychlostní silnici R10 na Mladoboleslavsku.
Zdroj: Policie ČR