U Zlína se stala ráno vážná dopravní nehoda

Příluky (Zlín) - Dopravu na hlavním tahu mezi Zlínem a Vizovicemi dnes ráno na dvě hodiny paralyzovala vážná dopravní nehoda. Jeden z řidičů patrně usnul za volantem a narazil do auta v protisměru. V něm cestoval starší manželský pár, který skončil v nemocnici se středně těžkými zraněními. Viník nehody vyvázl bez zranění.

Havárie se stala ráno v osm hodin ve Zlíně-Přílukách. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že na hlavním silničním tahu I/49, ze Zlína na Vizovice, došlo ke střetu dvou osobních aut Opel Vectra Caravan a Opel Astra.

Řidič kombíku vyjel pravděpodobně v mikrospánku z kolony vozidel mířících do Zlína, kde se v protisměru střetl s druhým autem. Po nárazu skončilo jedno vozidlo napříč frekventované silnice a druhé bylo odhozeno do příkopu, informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči na místě pomáhali vyprošťovat dva zraněné seniory z jednoho z vozidel. „Za použití speciální techniky jsme uvolnili sevření dveří a předali je zdravotnické záchranné službě, ta je odvezla do nemocnice k ošetření,“ doplnil Mitáček.

Viník nehody nebyl při nehodě zraněn a po celou dobu byl na místě havárie. Oba senioři z druhého auta si stěžovali na bolesti a od vážnějších zranění je ochránily aktivované airbagy.

Přestože se hasičům a policistům podařilo obnovit krátce po nehodě provoz alespoň částečně, tak se na hlavním a velmi frekventovaném tahu mezi Zlínem a Vizovicemi tvořily několikakilometrové kolony.

Ani uplynulý víkend se na Zlínsku neobešel bez nehod. V sobotu bylo 5 lidí zraněno z toho dvě děti při vážné nehodě u Trnavy. V neděli zemřel čtyřiatřicetiletý muž při nehodě u Veletin, kde na místě podlehl svým těžkým zraněním hlavy.

V neděli zemřel čtyřiatřicetiletý muž při nehodě u Veletin, kde na místě podlehl svým těžkým zraněním hlavy.
Zdroj: www.hzszlk.eu/HZS Zlínského kraje
Vydáno pod