Při srážce nákladního vlaku s autojeřábem se zranil jeden člověk

Třebíč - Mezi Moravskými Budějovicemi a Jackovem na Třebíčsku se dnes ráno srazil nákladní vlak s autojeřábem. Nehoda se stala na nechráněném železničním přejezdu s výstražnými kříži. Jeden člověk byl vážně zraněn. Provoz na trati mezi Moravskými Budějovicemi a Jemnicí je přerušen, informoval mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Na místo události vyjeli hasiči ze stanice Moravské Budějovice a zjistili, že se jedná o železniční nehodu nákladního vlaku se dvěma vagony a autojeřábu, který vjel na přejezd. Hasiči museli vyprostit zraněného řidiče autojeřábu pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a následně ho předali do péče zdravotnické záchranné služby.

„Při nehodě utrpěl těžší zranění jeden člověk, pravděpodobně řidič nákladního auta. S poraněním pánve, žeber a podezřením na poranění bederní páteře byl odvezen do brněnské nemocnice,“ řekl ředitel krajské záchranné služby Lukáš Kettner.

Při havárii došlo k vykolejení lokomotivy nákladního vlaku, jeřáb je převrácený na střeše. Na místo musí přijet nehodový vlak, obnovení provozu bude trvat několik hodin. Silnice mezi Moravskými Budějovicemi a Vranínem je uzavřena.