V jižních Čechách se upálil osmatřicetiletý muž

Bednáreček (Jindřichohradecko) - V obci Bednáreček na Jindřichohradecku se dnes upálil osmatřicetiletý muž ze Zlínska. Kolem 10:30 se polil benzinem a zapálil. Motiv činu policisté vyšetřují. Na místě zasahovali policisté, záchranná služba i hasiči. "Ještě když přijeli na místo, muž jevil známky života. Pak těžkým popáleninám podlehl," uvedla jihočeská policejní mluvčí Anna Drdová.

Záchranáři na místo přivolali i vrtulník záchranné služby. „Poté, co lékař sanitního vozu konstatoval úmrtí následkem těžkých popálenin celého těla, byl odvolán,“ doplnil ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Marek Slabý.

Poslední případ upálení zaznamenali jihočeští policisté také na Jindřichohradecku začátkem srpna. Pětatřicetiletého muže k zoufalému činu zřejmě dohnala nešťastná láska. Zemřel na následky šoku z popálení na 95 procentech těla.

V červnu se zřejmě chtěl upálit v osobním automobilu ve Lnářích na Strakonicku padesátiletý muž. Muž, který seděl v hořícím osobním voze, utrpěl popáleniny na 86 procentech těla a oheň zasáhl i dýchací cesty.

Další podobná tragédie se letos odehrála při oslavě čarodějnic ve Vescích u Dačic na Jindřichohradecku, kde také spáchal muž sebevraždu upálením. Hořícího muže spatřili několik metrů od ohniště lidé, kteří na návsi slavili májku, a okamžitě ho začali hasit vlastním oblečením. Uhasili ho ještě před příjezdem hasičů, ale muž na následky popálenin třetího stupně na místě zemřel.