Auto porazilo v Ostrově ženu, ta nepřežila

Ostrov (Karlovarsko) – Srážku dvou aut na křižovatce v Ostrově nad Ohří na Karlovarsku nepřežila chodkyně, která byla při nehodě zraněna. Přes pomoc kolemjdoucích a později záchranářů po půlhodině zemřela. Při nehodě bylo také několik lidí zraněno.

Dvě osobní auta se srazila na křižovatce ostrovské Hlavní třídy a Mánesovy ulice. Podle policie způsobil nehodu 44letý řidič, který přijížděl z vedlejší Mánesovy. Na křižovatce nedal přednost autu jedoucímu po Hlavní třídě, které náraz odrazil mimo vozovku na travnatou část s přechodem pro chodce. Tam právě procházela žena, která nehodu nepřežila, a další žena, kterou záchranáři odvezli s poraněním hrudníku do nemocnice. Zraněn byl také jeden z řidičů, utrpěl tržnou ránu na hlavě.

Dechová zkouška naznačila, že muž, který nehodu způsobil, měl v krvi přes jedno promile alkoholu. Řidič skončil v policejní cele.

Vážná nehoda se v Ostrově stala i ve čtvrtek, kdy osmnáctiletá řidička na kluzkém povrchu nezvládla řízení a dostala smyk. Při srážce s dalším autem utrpěla zranění, kterým na místě podlehla.