V metru na trase B je možné nahrát kupon na Opencard

Praha - V pražském metru na trase B mohou cestující od dnešního dne využít takzvané validátory, které na kartu Opencard nahrají pořízený kupon, uvedl mluvčí projektu Opencard Martin Opatrný. Technici dnes v metru a informačních centrech instalovali 19 nových přístrojů, dosud jich na trase C bylo 15.

Dopravní podnik od posledního čtvrtletí letošního roku prodává kupony na cestování hromadnou dopravou v Praze kromě obvyklých prodejních míst také ve svém internetovém obchodě. K nakupování na eshopu ovšem musí mít zákazník tzv. Opencard. Tu si musí opatřit také zájemci o roční kupon na příští rok. Podnik už totiž nebude vydávat klasické papírové kupony. Elektronický kupon si pak cestující musí nahrát u takzvaných validátorů.

„Zatím si ve validátorech svůj kupon na kartu Opencard nahrálo přibližně 16 tisíc lidí,“ uvedl Opatrný. Očekává, že zájem o nákup kuponu přes internet do konce roku ještě vzroste.

V současné době fungují validátory ve vestibulech stanic metra Roztyly, Budějovická, I. P. Pavlova, Florenc, Vltavská, Anděl, Můstek, Nádraží Holešovice, Vyšehrad, Háje, Ládví, Kobylisy, Opatov, Pražského povstání, Smíchovské nádraží, Karlovo náměstí, Náměstí Republiky, Palmovka, Vysočanská, Radlická. Kromě vestibulů všech stanic metra cestující tato zařízení do konce roku najdou také v některých infocentrech.