V brněnské MHD přibude nízkopodlažních spojů, vznikne i nová noční linka

Brno – V souvislosti se změnou jízdních řádů dálkové dopravy dojde 14. prosince k výrazným změnám také v brněnské městské hromadné dopravě. Brněnskými ulicemi bude projíždět více nízkopodlažních spojů, změn se dočká noční doprava a také tramvajová linka 4.

Autobusová doprava dozná největších změn především v lokalitách, kde v posledních měsících vznikla nová bytová výstavba. Dopravní podnik posílí například obsluhu domů v okolí ulice Kociánka a v brněnské části Sadová. Dopravu lidí z nové zástavby v Brně-Medlánkách zajistí linka číslo 65, která bude zajíždět na uzel Semilasso a nádraží v Brně-Králově
Poli.

Výhradně bezbariérové autobusy začne dopravní podnik nasazovat
například na obsluhu letiště v Brně-Tuřanech. Na letiště bude nově zajíždět také nová noční linka číslo 89 obsluhující místa, která stávající systém nepokrýval, především oblast Kníničky.

Tramvaje číslo 4 se po skončení roční výluky prodlouží z Maloměřického mostu až na tradiční konečnou stanici v Obřanech. Tramvajová linka 11 bude nově jezdit pouze mezi šestou hodinou ranní a sedmou večerní. Ve zbývajícím čase bude nahrazena zkrácením jízdních intervalů linek 3 a 9 na polovinu. „Z deseti na pět minut se zkrátí v odpolední špičce také interval tramvajové linky číslo 12,“ řekla mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Pohanová.

Vydáno pod