Nový ředitel má dovést Úrazovou nemocnici k ukončení činnosti

Brno - Den po odvolání ředitele Úrazové nemocnice je situace v Brně poměrně nepřehledná. Mezi zaměstnanci panuje nejistota, co s nemocnicí bude dál. Podle plánu ministra Julínka by měl nový ředitel František Jimramovský dovést nemocnici k ukončení činnosti. Provoz je zatím normální a k žádnému ukončení se nechystá. Nyní řeší, zda s nimi pojišťovny uzavřou nové smlouvy.

O dalším osudu Úrazové nemocnice se rozhodne příští týden, kdy bude Senát projednávat zákon o převodu nemocnice na město. Před časem už ho schválila Poslanecká sněmovna.

Bývalý šéf brněnské Úrazové nemocnice Petr Svoboda zatím v nemocnici zůstává jako náměstek. Ministerstvo v minulých dnech odebralo Úrazové nemocnici statut traumacentra, Julínek včera otevřel nové ve Fakultní nemocnici v Brně-Bohunicích. Svoboda se až dosud k situaci kolem Úrazové nemocnice přímo nevyjadřoval. Po jednání bezpečnostní rady kraje řekl, že by v Brně měla být dvě traumacentra, a ne jedno, jak plánuje ministerstvo zdravotnictví.

Podle Julínka nebyl Svoboda odvolán kvůli dnešnímu výroku, ale proto, že ve funkci selhal. Neinformoval prý zaměstnance, takže věřili, že v Úrazové nemocnici zůstane traumacentrum, ačkoli jeho zrušení avizovalo ministerstvo před rokem a půl.   

Vydáno pod