Hromadná nehoda blokovala provoz na rychlostní silnici u Olomouce

Olomouc - Rychlostní silnici R35 blokovala od dopoledne u Olomouce hromadná havárie 34 aut. Vozovka tam byla ve směru od Prostějova na Ostravu do 14:25 uzavřená. Podle dostupných informací se při nehodě zranilo osm lidí. Objížďku řídila policie přes Olomouc.

Hustá mlha a namrzlá vozovka - to byly zřejmě příčiny ranní hromadné nehody na rychlostní komunikaci u Olomouce. Poblíž městské části Nemilany se tam po deváté hodině srazilo prvních dvanáct osobních vozidel. Jedno z nich začalo hořet. Na místě bylo i několik lidí těžce zraněno.

„V místě nehody havarovalo asi 34 aut v 17 dopravních nehodách,“ řekla Alena Kantorová z dálniční policie Kocourovec.

Podle Národního dopravního informačního centra auta havarovala na 271. kilometru u sjezdu na Tovačov, ve směru na Ostravu. Viditelnost tam zkomplikovala i mlha.

Během zásahu hasičů došlo k dalším asi deseti haváriím přijíždějících vozidel. Policisté tak během dopoledne napočítali pětadvacet nehod. Hasiči na místě ošetřili několik zraněných, sedm lidí odvezly sanitky do olomoucké fakultní nemocnice.

Na místě byla i psychologická služba a autobus s dekami a čajem, který mohli využít účastníci nehody, uvedla operační důstojnice olomouckých krajských hasičů Vendula Wágnerová.  

Hromadná nehoda zablokovala silnici R35 na 271. kilometru u Olomouce.
Zdroj: ČT24