Slovenská policie dopadla česko-slovenský gang drogových pašeráků

Bratislava - Slovenská policie oznámila, že se jí podařilo dopadnout česko-slovenskou skupinu pašeráků kokainu, která sídlila na karibském ostrově Curacao. Hlavní organizátor a další tři osoby byli zadrženi na území České republiky. Informaci o dopadení uvedl slovenský policejní viceprezident Michal Kopčík. Zástupci České policie uvedli, že se k případu zatím nebudou vyjadřovat.

Slovenským policistům se v pondělí podařilo zatknout další tři údajné členy skupiny z Bratislavy. Dealeři měli u sebe podle policejních zdrojů množství drog v hodnotě několika milionů slovenských korun. Za držení takového množství drog jim hrozí trest odnětí svobody na dvanáct let.

„Závěrečná fáze byla v Česku poněkud dramatická,“ řekl ředitel Národní protidrogové centrály Jiří Komorous. Muž považovaný policií za hlavu gangu se totiž pokusil o útěk a prorazil automobilem policejní zátarasy. „Varovnými výstřely se jej podařilo zastavit na nájezdu u Lovosic, kde se vzdal,“ dodal.

„Byly zadrženy tři osoby, u nichž se nalezlo 16 kusů balíčků s kokainem. Z tohoto množství by bylo možné vyrobit 9000 dávek v celkové hodnotě 3,5 milionu slovenských korun (asi tři miliony Kč),“ prohlásil Kopčik. Pašeráci podle něj byli odhaleni na česko-slovenském hraničním přechodu Kúty - Brodské, dva z nich skončili ve vyšetřovací vazbě.

Gang podle slovenské policie pracoval již delší dobu, vyšetřovatelé ho
sledovali v průběhu celého dosavadního roku. „Přeprava se uskutečňovala letecky a po přistání v Evropě auty prostřednictvím kurýrů,“ dodal Kopčik. Jaké množství drog se skupině doposud podařilo propašovat, nicméně neuvedl.

Vydáno pod