České dráhy nabídnou prožitkové cestování ve speciálním vlaku

Praha - Prožitkové cestování speciálním vlakem nabídnou České dráhy. Ve čtvrtek 11. prosince představí nový produkt pod názvem Bohemian Train, který by měl oslovit střední a vyšší klientelu. První speciální vlak ČD vypraví na berlínský koncert britského zpěváka Eltona Johna, informoval mluvčí drah Petr Šťáhlavský. Cena jízdenky je od 20 000 korun výš, dodal. Železničním odborářům se záměr nelíbí.

V 90 prodejních balíčcích na koncert Eltona Johna jsou podle mluvčího zahrnuty zpáteční jízdenka Praha - Berlín vlakem Českých drah, vstupenka na koncert, catering ve vlakové Restauraci Taittinger a drinky v Bugsy's baru.

Jde o jeden z projektů, jako jsou Preventivní vlak, Vlak dobré vůle či Kinematovlak. Zatímco tyto sociálně orientované projekty financují ČD, projekt Bohemian Train je založen na komerční bázi.

Železniční odboráři z řad Federace strojvůdců záměr drah kritizují. Dráhy například dosud nevypsaly výběrové řízení na 100 nových vagonů, ačkoliv o tom mluví již několik měsíců. Zastaralý vozový park patří k největším problémům drah. Některé vlaky jezdí po českých kolejích již několik desítek let.

Bohemian Train je sestaven z vozů určených pro vlaky EuroCity a EuroNight. Zařazeny jsou tam dva restaurační a jeden lůžkový vůz, jeden vůz druhé třídy a dva vozy první třídy.

Vydáno pod