Řidiče u dopravní nehody srazilo protijedoucí auto

Babice (Uherskohradišťsko) - Smrtí sedmapadesátiletého muže skončila ve středu večer nehoda dvou osobních aut u Babic na Uherskohradišťsku. Řidič jednoho auta vystoupil z vozu, aby drobnou nehodu vyřešil, ale při přecházení silnice přehlédl protijedoucí vůz značky Ford Mondeo. Jeho šofér se při jízdě ve směru na obec Spytihněv nevěnoval plně řízení, muže srazil a usmrtil, informoval mluvčí uherskohradišťské policie Jaroslav Krejčíř.

Policisté již šestačtyřicetiletého řidiče fordu obvinili z ublížení na zdraví. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až pětileté vězení. Zemřelý chodec krátce před střetem podle Krejčíře zavinil dopravní nehodu, když přehlédl před sebou vlevo odbočující nákladní automobil a narazil do něj. Při snaze vyřešit nehodu byl pak sražen dalším vozidlem.

„Policie upozorňuje řidiče a účastníky silničního provozu, aby v takových případech věnovali zvýšenou pozornost pohybu na místě dopravní nehody. V dané situaci se totiž při pohybu na vozovce vystavují velmi vysokému riziku,“ uvedl Krejčíř. Dodal, že příčinou těchto tragických událostí bývá stres u účastníků nehod, který snižuje opatrnost, a na straně projíždějících řidičů pak často pouhá zvědavost, která odpoutává jejich pozornost.

Policisté také zdůrazňují nutnost používání reflexních vest. „Zejména v nočních hodinách jde o značný zvýrazňovací bezpečnostní prvek. Takto oblečený chodec je totiž pro ostatní účastníky silničního provozu viditelný na velkou vzdálenost. V mnoha případech mohla vesta zachránit sraženým chodcům životy,“ poznamenal Krejčíř.

Vydáno pod