V Karlových Varech zřejmě vznikne druhá ODS

Karlovy Vary - Z karlovarské buňky ODS se chce odtrhnout část členů a založit druhou stranu, která by se měla jmenovat ODS Lázně. Zakládající členové nové buňky tvrdí, že regionální vedení špatně reprezentuje stranu a nekomunikuje s lidmi. Nespokojení členové ODS hlavně kritizují okolnosti výběrového řízení na stavbu multifunkční haly. Předseda regionálního sdružení to však označil za nesmysl.

Za způsob přípravy výběrového řízení na multifunkční zařízení dostalo město půlmilionovou pokutu od antimonopolního úřadu. Město ale od začátku tvrdí, že zákon při udělování zakázky za miliardu korun neporušilo. „O hale bylo rozhodnuto, kdo ji bude stavět, už zájezdy do Liberce, které tady proběhly v roce 2006,“ prohlásil nespokojený člen ODS Jan Vigh.

Předseda regionálního sdružení ODS odmítá, že by jeho kolegové mluvili o jménu vítězné firmy ještě před uzavřením výběrového řízení. „Nic takového jsem neslyšel, je to hloupost. Jsou to další argumenty, které neustále rozbíjí jednotu ODS,“ reagoval Josef Pavel.

Vznik druhé ODS by musela odsouhlasit oblastní, krajská a výkonná rada strany. Jan Vigh předpokládá, že vyjádření výkonného výboru ODS bude znát už v lednu. To, že má skupina lidí jiný názor než většina, podle Josefa Pavla není důvod k založení nové strany. „Nevěřím, že dojde k tomu, aby byly v jednom městě dvě organizace ODS,“ sdělil člen výkonné rady ODS Přemysl Sobotka.

Policie již před časem neprokázala, že by v souvislosti se zadáváním zakázky na multifunkční halu byly ve hře úplatky a případ odložila.