Skauti přivezli do Brna betlémské světlo - plamínek pokoje a míru

Brno - Opět po roce přivezli brněnští skauti z Vídně do Česka betlémské světlo. Pro plamen, který má přinášet radost a pohodu všem lidem dobré vůle, si mohou lidé přijít poprvé v neděli na bohoslužbu do katedrály svatého Petra a Pavla na Petrově. Od 20. prosince začnou skauti světlo štafetově rozvážet po celé zemi. Brňané budou mít další možnost získat plamínek ještě i 23. prosince při akci Vánoce na radnici.

Nápad šířit mezi lidmi plamen vznikl v roce 1986, kdy pracovníci rakouského rozhlasu vytvořili sbírku Světlo ve tmě na pomoc zrakově postiženým. Myšlenky se pak ujali místní skauti, kteří se rozhodli přivážet světlo přímo z Betléma. V následujících letech se začaly do Vídně pro plamen sjíždět desítky skautských organizací z celé Evropy, letos přijeli do rakouské metropole skauti z 25 zemí. Brněnští skauti tak činí každoročně už od roku 1990.

Brňané si mohou plamínek betlémského světla domů odnést už v neděli při bohoslužbě na Petrově, která začíná v 09:00. Druhou možnost budou mít v neděli 23. prosince, kdy během akce Vánoce na radnici budou skauti rozdávat po celý den betlémské světlo na Nové radnici.