Po opravě je opět v provozu Hlavní ulice v Mariánských Lázních

Mariánské Lázně (Chebsko) - Užší vozovka a nové pásy pro chodce i cyklisty v centru města začaly sloužit obyvatelům Mariánských Lázní i projíždějícím řidičům. Od nové podoby Hlavní ulice se očekává zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti provozu. Část, kterou financoval kraj s příspěvkem města, stála 15,3 milionu korun, další investice zhruba ve stejné výši dalo město na úpravy okolí silnice.

„Cílem bylo, aby se zklidnila doprava. Denně zde projede asi 12 000 aut, možná i více,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil. Jedná se o hlavní komunikaci do centra Mariánských Lázní, kterou využívá i tranzitní doprava od Bečova a Teplé směrem na Cheb.

K rekonstrukci kraj přistoupil kvůli špatnému stavebně-technickému stavu komunikace. „Silnici po dokončení obchvatu Velké Hleďsebi a Drmoulu převede kraj na město. Nechceme ale předávat obcím silnice v takovém stavu, jako jsme je přebírali od státu my,“ řekl dnes ředitel Krajské správy a údržby silnic.

„Jde o drastický zásah. Změní se režim dopravy ve prospěch chodců a cyklistů. Zároveň se zúžením vozovky zpomalí automobilová doprava. Samozřejmě ne všichni s tím souhlasí, ale věřím, že je to dobrá cesta,“ řekl nedávno starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král.

Vydáno pod