O Vánocích bude omezen provoz MHD v Ostravě, po Novém roce zdraží jízdné

Ostrava – Na konci prosince bude omezen provoz městské hromadné dopravy v Ostravě. O svátcích mají tramvaje, autobusy a trolejbusy jezdit podle víkendových jízdních řádů, některé linky nebudou na přelomu roku jezdit vůbec. Od Nového roku bude MHD v Ostravě jezdit za nové ceny. Předplatní jízdenky se ovšem až do Silvestra budou prodávat podle starých ceníků. Krátkodobé jízdenky podraží o jednu až dvě koruny (hodinová bude stát 21 Kč místo stávajících 20), 24hodinová jízdenka bude stát o osm korun více než je tomu letos. Dražší budou také regionální příměstské jízdenky.

Na Štědrý den bude ostravská MHD jezdit do 17 hodin podle sobotních jízdních řádů. Potom má být doprava na většině linek omezena. Omezení bude platit také dopoledne 25. 12., potom bude doprava stejně jako celý den 26. 12. jezdit podle nedělních jízdních řádů.

Během následujícího víkendu mají ostravské tramvaje, trolejbusy a autobusy jezdit podle sobotních resp. nedělních jízdních řádů. Také v pracovních dnech 29. a 30. 12. ani na Silvestra nebude upraven provoz na většině linek a bude se tedy jezdit podle jízdních řádů pro pracovní den. Výjimku budou činit linky 6, 10, 13, 14, 20 a 109. Od 29. 12. do 2. 1. totiž nebudou v provozu.

Na Nový rok budou v ostravské MHD platit nedělní jízdní řády. Stejně jako na Boží hod bude ale dopoledne první den roku 2009 provoz na většině linek omezen.

Vydáno pod