V pátek se otevře další úsek rychlostní silnice mezi Pavlovem a Prahou

Jeneč (u Prahy) - Obyvatelům obcí Hostivice, Jeneč a Pavlov, kterými denně projíždějí tisíce aut, by měl brzy ulevit nový úsek rychlostní komunikace. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pátek slavnostně otevře zhruba desetikilometrový úsek rychlostní silnice R6 od pražského okruhu do Pavlova, informoval Roman Kluzák z ŘSD. Doprava se tak z obcí na trase mezi Pavlovem a metropolí přesune na rychlostní silnici.

Stavba začala v březnu 2005 a podle původních plánů měla skončit až v roce 2010, kvůli kritické dopravní situaci v obcích v okolí stavby se ale práce uspíšily. „Dodělávají se úplně poslední detaily. V pátek bude slavnostní zahájení a v sobotu bude úsek otevřen pro veřejnost,“ řekl Kluzák.

Nový úsek, jehož vybudování stálo téměř tři miliardy korun, měří 10 430 metrů. Začíná na kraji Prahy, napojuje se na mimoúrovňovou křižovatku Řepy a severně od Pavlova navazuje na dříve dokončené úseky, které v současné době končí v Novém Strašecí. Na trase bylo vybudováno deset mostů o celkové délce 817 metrů, z toho pět na vlastní rychlostní komunikaci a čtyři objekty převádějící současné silnice, polní cesty a železniční tratě.