Od ledna zkomplikuje provoz na Letné uzavírka ulice Milady Horákové

Praha - Od 3. ledna čeká na pražské řidiče úplná uzavírka ulice Milady Horákové v úseku ulic Badeniho - U Sparty, uvedl mluvčí magistrátu Jiří Wolf. Důvodem dopravního omezení je stavba tunelu Blanka. Motoristé budou muset využívat objížďku kolem jižní strany staveniště. Čtyřproudá komunikace bude svedena pouze do dvou pruhů, dají se tedy očekávat dopravní komplikace. Magistrát vyzývá řidiče, aby přes Letnou raději nejezdili.

Na takzvaný „jižní koridor“ bude svedena veškerá doprava. Provoz z centra povede přes nově zřízenou kruhovou křižovatku ulic Milady Horákové a ulice U Sparty na dočasnou silnici podél stavby a dále ke křižovatce ulic Badeniho a Na Valech, odsud vpravo do ulice Badeniho a zhruba po 150 metrech zpět do ulice Milady Horákové. Ve směru do centra k žádné změně nedojde, řidiči zde musí využívat objížďky již nyní. Pro chodce zůstanou chodníky otevřené.

„Jsme si vědomi toho, že změna dopravního režimu v této části Prahy může způsobit některé komplikace, a proto žádáme Pražany i návštěvníky metropole o pochopení a trpělivost,“ uvedl Wolf. „První dva dny bude dopravní situace špatná, než si lidé na objížďku zvyknou,“ řekl před časem ředitel odboru městského investora Jiří Toman.

Ulice Milady Horákové měla být původně uzavřena již od začátku listopadu, magistrát uzavírku ale odložil na začátek prosince kvůli opravě Vyšehradského tunelu. I tento termín ale byl nakonec posunut.

Letná se zavírá kvůli stavbě tunelu Blanka, který je součástí městského okruhu. Podle tiskového mluvčího společnosti Metrostav Františka Poláka nyní firma začne se stavbou výjezdové rampy z tunelu směrem ke stadionu a bude pokračovat ve stavbě hlavní trasy tunelu směrem k nádraží Dejvice.

Vydáno pod