Silniční obchvat má ulevit Hroznětínu

Hroznětín (Karlovarsko) - Jedinou možností, jak zbavit podkrušnohorské městečko Hroznětín rostoucího dopravního zatížení, je vybudování silničního obchvatu. Shodla se na tom Krajská správa a údržba silnic i zástupci obce s tím, že projekt získá maximální podporu Karlovarského kraje. Pokud se podaří získat peníze, měla by stavba obchvatu začít v roce 2012, uvedl místostarosta Martin Maleček.

Hustota provozu se v Hroznětíně rok od roku zvyšuje a poté, co byl letos v lednu v Potůčkách otevřen hraniční přechod pro osobní automobily, se dá očekávat další nárůst. Silnici vedoucí přes celou obec využívají čím dál častěji i nákladní vozy na trase mezi Ostrovem a Nejdkem, uvedl Maleček. „Objízdné cesty neexistují, jedinou pomocí je obchvat. Jeho přesná trasa je už stanovena,“ poznamenal.

Obchvat Hroznětína bude rozdělen do dvou směrů. Jeden bude město míjet ve směru na Ostrov a Karlovy Vary, druhý pak na Děpoltovice a Novou Roli. Jeho příprava už začala. Prozatím je hotová studie a začaly práce na projektové dokumentaci, uvedl ředitel krajských silničářů Petr Želechovský. „Celkové náklady ještě nelze přesně stanovit, půjde určitě o desítky milionů korun,“ konstatoval Želechovský.