Silvestrovské oslavy omezí pražskou dopravu

Praha - Kvůli silvestrovským oslavám a novoročnímu ohňostroji bude v hlavním městě uzavřena řada ulic. Přípravy na silvestrovský program na Václavském náměstí začnou už v sobotu 27. prosince, od tohoto dne tak musí Pražané počítat s částečnými dopravními omezeními. Během oslav bude omezen i provoz tramvají.

Opatření se budou týkat zejména horní části Václavského náměstí a ulic Štěpánská, Ve Smečkách, Krakovská, Wilsonova, Washingtonova, Opletalova a Jindřišská. Na Silvestra bude také omezen přístup pro chodce do horní části náměstí, kde bude vyznačena náhradní trasa. V době od 23:45 do 1:00 dne 1.1.2009  bude přerušen provoz tramvají na Václavském náměstí.

Kvůli tradičnímu novoročnímu ohňostroji, který bude odpálen v 18:00 z Letenské pláně, uzavře magistrát od 17:40 do 18:30 některé ulice a nábřeží, z kterých mohou lidé světelné podívané přihlížet. Uzavírka se dotkne Mánesova a Čechova mostu, Klárova, nábřeží Edvarda Beneše od Klárova ke Štefánikovu mostu, dále Dvořákova nábřeží v úseku náměstí Jana Palacha až Štefánikův most. Omezen bude i provoz tramvají.